نتفليکس براي نمايش فيلمها و سريالهاي خود حتي محدوديتهاي تعيين شده در شبکههاي نمايشي آمريکايي را هم ندارد و پيش تر هم سريالهايي در اين شبکه ارائه شده است که در شبکههاي عمومي آمريکا هم ممنوع بودهاند.
به گزارش خبرنگار
سلام لردگان به نقل از
راه دانا؛
نتفليکس (Netflix) يک شرکت آمريکايي ارائه دهنده خدمات آنلاين رسانهاي در قالب اجاره و فروش کليپهاي صوتي و تصويري و فيلم و سريال است، که در سال 1997 راهاندازي شد.
مشترکان اين شبکه اينترنتي با پرداخت حدود 9 دلار در ماه، فيلمها و سريالهاي مختلفي را که در اين شبکه ارائه ميشود، ميبينند.
نتفليکس که خدمات خود را در آمريکا، انگلستان و چند کشور ديگر ارائه ميکند، چندي قبل سرويسدهي به ايران را هم آغاز کرد.
آغاز کردني که البته با واکنش برخي رسانهها و کارشناسان کشورمان مواجه شد.
سايت نتفليکس هماکنون در داخل ايران فيلتر نيست اما قابل دسترسي هم نيست. يعني با وارد کردن آدرس آن به سايت معروف پيوندها وارد نميشويد! به اين معني که يا ترافيک مربوط به آدرس اين سايت از داخل کشور کاهش يافته و يا شايد مسئولان نتفليکس IP ايران را فعلاً از سرويسدهي خارج کردهاند.
*نتفليکس دقيقا چکار ميکند؟!
اين شبکه که گفته ميشود بيش از 70 ميليون کاربر در برخي کشورهاي دنيا دارد، تاکنون بيش از يکصد هزار عنوان فيلم و سريال را ارائه کرده است.
برخي ادعا ميکنند که ميزان فراگيري و دربرگيري اين شبکه حتي از شبکههايي مثل يوتيوب نيز بيشتر است.
«رايد هستينگز» مدير اين شبکه چندي قبل طي سخناني اينطور اظهار کرد که نتفليکس يک شبکه تلويزيون اينترنتي جديد در سطح جهاني است که با پشتيباني از زبانهاي عربي و کرهاي امکان گوش فرا دادن به ساير زبانهاي دنيا را نيز براي کاربرانش فراهم و تلاش ميکند تا اين گستره پشتيباني خود از زبانهاي مختلف دنيا را نيز فراختر کند.
گفته ميشود نتفليکس به تازگي، علاوه بر ايران، 130 کشور ديگر را نيز به ليست ارائه خدمات خود افزوده است.
اما جداي از اين توضيحات، نکتهي آشکار ماجرا آنست که اين شبکه اينترنتي و امکانات آن، محتوايي را در دسترس کاربران خود قرار خواهد داد که محتواي امثال جم تيوي، فارسيوان، من و تو و ساير شبکههاي ماهوارهاي نيز در مقابل آن حقير محسوب ميشوند.
گفته ميشود نتفليکس براي نمايش فيلمها و سريالهاي خود حتي محدوديتهاي تعيين شده در شبکههاي نمايشي آمريکايي را هم ندارد و پيش از اين سريالهايي در اين شبکه مورد ارائه قرار گرفته که در شبکههاي عمومي آمريکا هم ممنوع بودهاند.
*اما و اگرهاي نِتفليکس در ايران
آسيبهاي شبکههاي تلويزيوني بيمجوز در کشورهايي که براي فرهنگ خود اهميت قائلاند و پاسداري فرهنگي از خود را يک اولويت ميدانند، امري محرز است.
به سخن ديگر، تصور اينکه در يک نظام سياسي و ديني، ارزشهاي ديکته شده از سوي حاکميت، توسط يک شبکه بيگانه نقض شود و يا حتي مورد تمسخر قرار گيرد، گزينهاي است که درک و تصور آن چندان مشکل نيست.
نتفليکس جداي از امکاناتي که براي ديدن فيلمهاي خود فراهم ميکند، مدعيست که آرشيو کاملي از انواع فيلمهاي ايراني به زبان فارسي را هم در اختيار دارد.
آرشيوي که البته براي کاربران ايرانياَش توليدات نامناسب خارجي را نيز در اَنبان، ذخيره دارد و بدون رعايت استانداردهاي کشور، آنها را بيمحابا ارائه ميکند.
با اين حال اما نتفليکس در حال حاضر به هر دليلي در ايران قابل دسترسي نيست.
*اين سرويسهاي مطلوب ايراني
زمزمه آغاز فعاليت شبکه تلويزيوني نتفليکس در ايران در حالي است که مدتهاست چند سايت ارائه دهنده کليپ و فيلم در ايران فعال هستند که محتواي نسبتاً مناسبي را نيز در اختيار کاربران قرار ميدهند.

اجازه دادن به يک شبکه تلويزيوني آمريکايي خصوصي براي فعاليت در ايران نه تنها ضروري نيست بلکه ميتواند آسيبهاي مختلفي را متوجه اين سرويسها و سايتها کند و دلسردي مديران و ايدهپردازان آنها را نيز فراهم آورد.
مديرعامل «سايت آپارات» چندي قبل در لابهلاي يک مصاحبه گفته است که سرويسهاي ارائه شده در اين سايت (آپارات) براي ديدن فيلم، با فناوريهاي اخيري که در نتفليکس به کار رفته برابري ميکند.
از سوي ديگر، ولو شدن خطوط قرمز کشور در مباحث فرهنگي و حتي شرعي در کنار هموار شدن جاده نفوذ دشمن نيز بلايي خانمانسوز است که در صورت آزادسازي نتفليکس و همخانوادههاي آن در ايران رخ ميدهد.
بايستي در نظر داشت که نظام سلطه تلاش ميکند تا به زعم خود در فرايند چيزي به نام «جهانيسازي»، تغذيه فرهنگي ملتها را نيز خودش و از فراسوي مرزها در اختيار بگيرد و ابزاري را در معرض استفاده عمومي بگذارد که ديگر حتي هيچ پيوست فرهنگي را نيز نتوان به راحتي در قبال آن به اجرا گذارد.
بخصوص اينکه تحليلگران آمريکايي نيز در نوشتههاي مطبوعاتي خود پيرامون نتفليکس تأکيد کردهاند که محتواي نتفليکس جهاني است!
*فيلتر شد، در دسترس نيست يا اينکه...
ترديدها درباره فعاليت نتفليکس در ايران در حالي است که حرف و حديثهايي در زمينه احتمال ايجاد زمينه فعاليت قانوني اين شبکه تلويزيوني اينترنتي در ايران به گوش ميرسد.
مشخص نبودن فيلترينگ يا در دسترس نبودن نتفليکس که البته هماکنون با روشهاي ديگري قابل دسترسي است نيز بر عمق اين ترديدها افزوده است.
مسئله ديگر، ژست جهاني بودن نتفليکس از يکسو و صحبتهاي برخي مقامات دولت يازدهم ايران مبني بر ضرورت باور به جهانيسازي از سوي ديگر است.
آيا سکوت مقامات دولتي در قبال نتفليکس و بلاتکليفي اين شبکه اينترنتي که آسيبهاي آن فراتر از تصور است، ميتواند ربطي به مسئله جهاني سازي و اعتقاد خفي دولت به آن داشته باشد؟!
از ياد نبريم که برخي مفاهيم سريالها و فيلمهاي ارائه شده در نتفليکس حتي در جامعه آمريکا نيز ممنوع است و مورد انتقاد واقع شده و به نظر ميرسد ارائه آنها به کشورهاي رقيب آمريکا جز در چارچوب «پروژه نفوذ» هدف ديگري ندارد.
انتهاي پيام/